Seriepremiären är avklarad!

Skepplanda-HUS FF 10-0. (6-0)

Äntligen var det dags för seriepremiär efter en lång vinter. Vi visste på förhand att Skepplanda skulle bli en svår nöt att knäcka. Efter förra årets möten var det 2 förluster i bagaget.

Skepplanda är favoriter till att vinna årets serie och det märktes under matchen.

Hus FF visste att det var försvar som gällde i denna match. Vi hade tränat och pratat om att ha ett lågt försvarsspel med alla spelare samlade på vår egen plan halva för att minimera ytorna för Skepplanda.

Dock visade det sig att Skeppland var alldeles för bra i denna match. De rullade bollen snabbt och vann nästa alltid över ”sin” spelare så att vi i försvar kom i underläge. Vi försökte ändå jobba på under hela matchen. Mycket löpning utan boll blev det men vi ligger bra framme vad det gäller konditionen. När vi fick boll under kontroll var det svårt att hitta passnings alternativ och vi fick lägga boll på ytan som Jenny fick löpa på.  Blev dock för ensam då vi inte riktigt orkade flytta fram. Men Jenny gjorde ett gott jobb på topp.

Vi hade 2 bra perioder under matchen 10 min i första och 20 i andra där vi orkade hålla våra positioner och skapa lite framåt. Ta med oss detta!

Skepplanda gjorde flera mål genom bra prestationen med många passningar och kombinationer. Hade en mkt bra spelare på hö yttermittfält som låg bakom många mål. Dock var det kanske 3-4 mål som vi hade kunnat undvika genom att vara på tårna och ta ” andra boll” samt att inte stirra oss blinda på bollen utan ha koll på spelare! Detta får vi träna på inför nästa match.

Alla spelare fick delta i matchen.  Mycket bra inhopp av samtliga: Hanna, Linnea och Lisa!

***Jenny Hansson

**Rebecca Petersson

*Sanna Augustsson