Resultat:        1-2 (1-1)

 

Målskyttar: Marcus Pettersson 12min., Elias Olofsson 63min.

 

Öxabäcks IF började bäst i ett högt tempo och stressade Ubbhults IF/IFK Hällingsjö som fick jaga boll istället för att få till ett organiserat passningsspel. 1-0 tillkom på en hörna i 10 min.

Ubbhults IF/IFK Hällingsjö kvitterade redan i 12 min. på en fin slagen frispark där  Ubbhults IF/IFK Hällingsjö var framme på returen och fick in bollen. I andra halvleken tog Ubbhults IF/IFK Hällingsjö över spelövertaget och i 63 min. gjorde Ubbhults IF/IFK Hällingsjö 1-2 efter ha skapat ett flertal farliga målchanser. I slutet av matchen kom Öxabäcks IF upp i ett par vassa kontringar men Ubbhults IF/IFK Hällingsjö lyckades avstyra dessa.

 

3 poäng         Anton Wallin, för sitt positionsspel och konstruktiva defensiva arbete.

 

2 poäng         Elias Olofsson, Spelar klokt och sliter kopiöst på mittfältet.

 

1 poäng         Sebastian Valenzuela, ligger rätt i markering samt spelar vårdat.

 

Återigen visar vi att vi agerar som ett lag och gör en bra prestation. Vi får 1-0 emot oss tidigt in i matchen men vi samlar ihop oss direkt och visar att vi är tunga att möta och replikerar i stort sett direkt. Elias Olofsson slår en frispark med hög kvalitet, bollen tar i ribban och ut men vi hade flera spelare framme på returen men det är Marcus Pettersson som stöter in bollen, kul för Marcus. Resten av halvleken jämnas spelet ut och det är 1-1 i pausvilan. I andra halvleken ligger vi tätare i markeringen och vinner bollen lättare och radar upp ett flertal målchanser. I 63 minuten vinner Elias Olofsson bollen högt upp i banan, håller bort sin motståndare och från högerposition utanför straffområdet trycker han in bollen med en båge över målvakten i bortre gaveln, ett riktigt La liga mål. Nu njuter vi av den här segern över helgen sedan börjar arbetet mot nästa match, Björketorps IF den 31/5 på Björkängsvallen.

Thomas Engelbrektsson