Hej alla fotbollsföräldrar för tjejer/killar födda 2004/2005

Enligt almanackan så är det snart vår… och därmed dags för fotbollsträning! Först vill Christer och jag tacka alla som var med och tränade fotboll under 2012.  Vår målsättning 2012 var att barnen skulle känna sig välkomna och ha roligt tillsammans. Att lära sig grunderna i fotbollen och få känna på att spela matcher. Vi är väldigt nöjda med resultaten, hoppas ni och era barn också är det.

Christer och jag vill gärna fortsätta träna denna härliga grupp och här kommer våra planer inför fotbollssäsongen 2013  Tanken är att träna 1 gång/vecka ca 75 minuter varje lördag, men är barnen pigga och vädret är fint tränar vi kanske 15 minuter extra någon/några gånger. Första träningen blir lördag den 6: april med avspark 10.00
Sista träningen på vårsäsongen blir 15:e juni. Förutom att vi kommer ha väldigt roligt kommer vi att följa Svenska Fotbollsförbundets träningsförslag. Det innebär kortfattat att träna rätt saker vi rätt tid (beroende på ålder är man bättre mottaglig för vissa övningar). Det är bortkastat med tid att träna på fel saker vid fel ålder…

Någon gång kommer vi be er att barnen skall komma ”i vanliga kläder” för att byta om ner i klubbhuset.  Detta behöver man också lära sig.
Nytt för nästa år blir att man skall anmäla om barnen kommer eller inte.  Detta underlättar för mig och Christer, vi lägger ner ganska mycket tid så det är skönt att veta om vi har några att träna…

Anmälan kommer att ske via automatiska utskick 2-3 dagar innan träningen från sajten: bokat.se  Där klickar man sedan ja eller nej. Ett väldigt enkelt och smidigt system men mer information om detta kommer. Vi hoppas kunna delta i 2 cuper på våren och 1-2 på hösten. Redan nu har vi anmält laget till vårens cuper.

Första cupen är Giff cupen i Tidaholm lördagen den 27:e april. Här kan du läsa mer!
Andra cupen är Öjersjöcupen i just Öjersjö lördagen den 25:e Maj. Här kan du läsa mer!

IFK Hällingsjö behöver också hjälp/personal till, den för verksamhetens i särklass och mer eller mindre enda inkomstkälla, Drive-In-Bingon.  Som förälder till barn som tränar i vår grupp förväntas det från styrelsen att man ställer upp 2 arbetspass/barn. Så länge bingon finns slipper våra barn/ungdomar att sälja diverse lotter, kakor, korvar eller kläder. Även medlemsavgiften kan på så sätt hållas på en låg nivå i jämförelse med många andra föreningar.

Därför behövs er hjälp för att hålla föreningen vid liv!

Bingon arrangeras lördagar 27 april – 12 oktober.

Som personal under en lördag kan det handla om kontrollant, extrasäljare, skrivare eller kioskpersonal. Själva spelandet pågår mellan 14.00 – 17.15. Beroende på jobb varierar arbetstiden. Har du aldrig varit involverad i bingon kommer ett informationsmöte att hållas någon vecka innan säsongen drar igång. Det går även bra att kontakta Carin Magnusson vid frågor, 0709-23 52 72, carin.magnusson@telia.com. Vet du redan idag lördagar som passar går det bra att skicka dessa önskemål till Carin. Det underlättar schemaläggningen som bör vara klar runt den 10 april.

Om ni har några frågor är ni välkomna att höra av er.

Henrik, henrik@tente.se
Christer, christer.onside@gmail.com

Vet ni andra barn som är intresserade att träna fotboll? I så fall är det bara att föra detta meddelande vidare! Använd “dela” knapparna längst ner.
Alla är varmt välkomna (dock skall man vara född 2004/2005…).

Med vänlig hälsning
Knatteledarna