Resultat: 5-0 (1-0)

Målskyttar: Inga mål

En match på Eriksdalsparkens konstgräs där IF Olsfors började bäst och tog ledningen på en hårt slagen frispark tidigt i första halvlek. Därefter hittade Ubbhults IF/IFK Hällingsjö spelet och hade ett relativt stort spelövertag. Som tidigare matcher så hade Ubbhults IF/IFK Hällingsjö även svårt att komma till avslut i den här halvleken.

I andra halvlek straffar IF Olsfors Ubbhults IF/IFK Hällingsjö i en snabb omställning där  Ubbhults IF/IFK Hällingsjö går och dräller med bollen på mittplan, och 2-0 är ett faktum.

3-0 kommer på en fint slagen hörna där  Ubbhults IF/IFK Hällingsjö inte är tillräckligt aggressiva i  försvarsarbetet. Efter det gick luften ur Ubbhults IF/IFK Hällingsjö och 4.an och 5.an rullar in i snabb takt på grund av att IF Olsfors utnyttjar Ubbhults IF/IFK Hällingsjö misstag.

[mini-icon icon=”star”][mini-icon icon=”star”][mini-icon icon=”star”] Anton Wallin, avstyrde fler situationer med sin snabbhet.

[mini-icon icon=”star”][mini-icon icon=”star”] Andreas Kaldegård, låg rätt i positioner och spelade lugnt och behärskat.

[mini-icon icon=”star”] Joel Otterloo Kuronen, Spelade klokt och bidrog med positiva uppmaningar till laget genom hela matchen.

Trots att vi låg under med 1-0 i halvtid tycker jag att vi får godkänt i första halvlek på grund av vårt spelövertag men vi har fortsatt svårt att ta oss in i avslutningszonen. I pausvilan var alla positiva och vi kände att vi hade möjlighet att vända matchen. Vi sa även att vi behöver varierar oss mer, använda båda kanterna samt söka oss i djupled.

Av detta såg vi ingenting i andra halvlek samt att vi även tappade vårt fina passningsspel från första halvlek. Vi började att ha många bolltillslag och tappade fart i passningsspelet och detta utnyttjade IF Olsfors till max och körde över oss fullständigt i andra halvlek.

Vi kan bara lära utav misstagen och ta revansch på oss själva vid nästa match och den är på söndag 12/5 kl. 17.00 på Björkängsvallen mot Kindholms FF. Jag vet att vi kan så mycket bättre och vi måste göra det tillsammans. Nu laddar vi om!

Thomas Engelbrektsson