Innan vi tar sommaruppehåll var det dags för serien att vända och seriepremiärmotståndarna Skepplanda gästade Ekåsvallen. Förra mötet slutade 10-0 till Skepplanda. Vad kunde damerna i HUS bjuda på för motstånd den här gången? Vi hade alla lovat varandra att prestera mycket bättre än vad vi gjorde i våras.

Skepplanda var det lag som ägde mest boll i första halvlek och det lag som skapade mest målchanser. HUS stod emot bra ända till minut 44 då Skepplanda kunde ta ledningen med 1-0. Lite surt då halvleken nästan var över. Men Skepplanda kunde göra en brytning på mittplan och ställde snabbt om. Så pass snabbt att HUS inte riktigt hängde med  i markeringarna.

Efter 15 minuter i andra halvlek blev inhoppande Sara “Valle” Valenzuela serverad en passning och kunde med ett riktigt kanonskott upp i krysset göra 1-1! Glädjen i HUS blev dock inte så långvarig då Skepplanda kunde göra 2-1 efter ett snyggt nickmål på hörna. Gästerna utökade under halvleken sedemera till 4-1.

Det var dock stor skillnad mot matchen tidigt i våras. HUS stod bättre upp i närkamperna, kunde vinna boll och bygga upp ett eget anfallsspel. Det tar vi med oss under hösten. Vi skulle behöva bli än mer resoluta i det vi gör dock. Det ser ibland lite tafatt ut, framför allt i försvarsspelet.

Priset till hemmalagets bästa spelare gick till Sanna Augustsson.