Regnet hänger i luften när damlaget tar emot en ny bekantskap, Friscopojkarna, på Ekåsvallen.

Matchen startar i högt tempo och lagen känner på varandra och försöker lista ut bästa anfallsvapen. Friscopojkarna får ett mål bortdömt i femte minuten för hands i situationen innan. HUS svarar med ett samspel mellan Tova och Filippa som får ut bollen till Jenny, som kan spela snett bakåt till Bella. Men tyvärr rinner läget ut i sanden.

Friscopojkarna fortsätter skapa chanser. Jannica räddar ett skott som sedan tar i ribban innan Sanna kan rensa undan.

Tjejerna i HUS får spänna musklerna för att stå emot i närkamperna mot ett tufft Friscopojkarna.

Friscopojkarna skapar många hörnor i matchen och i 23:e minuten slås en hörna mot bortre stolpen som kan nickas upp i krysset. I 30:e minuten kommer en ny hörna och ett nytt mål för Friscopojkarna. Vi ligger för långt ifrån vår markering och har således svårt att hinna in i närkamperna.

I 32:a minuten kommer 0-3 – en rensning går rakt ut i straffområdet och Friscopojkarna kan skjuta in ytterligare ett mål. Åtta minuter kommer nästa skott och i pausvilan står det 0-4.

I andra halvlek kommer regnet. HUS försöker komma in i matchen, skapa chanser och få igång passningsspelet. Friscopojkarna skapar fortfarande många hörnor, men HUS lyckas försvara sig bättre.

I 65:e minuten kommer 0-5-målet. Resten av halvleken skapas en del småchanser, men HUS lyckas inte få till några ordentliga och rejäla målchanser. Laget passar på att lufta alla avbytare. Friscopojkarna var tuffare och mer bestämda och mycket duktiga på hörnor.

*** Isabelle Bodin

** Rebecca Pettersson

** Beatrice Ört