Äntligen kom damlagets första poäng den här säsongen! Det var ett möte med det andra bottenlaget Bergdalen; två lag som kämpar att komma uppåt i tabellen. Men där resultatet gör att båda lagen fortsatt är de två lagen i botten. Men härligt med poäng!

Positivt i den här matchen var att damlaget skapade mängder med målchanser till skillnad mot tidigare matcher. Passningsspelet var också bättre.

Det negativa var hur lätt Bergdalen kunde göra sina mål. Första målet (ca 10 min) kommer till genom att vi gör en allt för kort rensning och ett missförstånd i backlinjen ger Bergdalen fritt läge framför mål och där kan de enkelt rulla in bollen bredvid Jannica i mål. Andra målet är en frispark efter ca 15 minuter där flera Bergdalenspelare är före alla HUS-tjejer och kan enkelt göra mål. Så tll nästa match vill vi se ett tuffare HUS på egen planhalva och i straffområdet, rensa bollarna högre upp i planen samt sätta bättre press på motståndarna utan att bli förbidribblade eller förbispelade.

HUS:s första mål görs av Bea Ört i 22:a minuten. Hon kan från sin yttermittfältsplats skära in och sätta ett skott i bortre delen av målet. Det andra målet kommer i slutminuterna av matchen. HUS trycker på allt vad de kan  i andra halvlek för att få till en kvittering. Malin skjuter ett skott som målvakten räddar. Vid den efterföljande hörnan står Tova vid bortre stoplen och kan behärskat förpassa bollen in i mål.

Bra prestationer av många spelare idag. Fanny och Becca krigar i försvaret och Malin, Bea och Jenny skapar många målchanser framåt.